duminică, 10 aprilie 2011

Cambodgieni şi relaţiile de durată

Publicat de Iulia la 21:12


              Am citit un reportaj în revista Marie Claire despre comunitatea îndepărtată din jungla cambodgiană,  despre felul lor de a se împerechea.Poate sunteţi surprinşi însă dintr-o 150 de cupluri doar una este probabil  să se despartă .Cum reuşesc acest lucru ? pentru ei este destul de simplu deoarece consideră compatibilitatea sexuală ca fiind piatra de temelie a unei societăţi puternice.Ei cred că bărbatul cu care reuşeşti să ai cea mai bună chimie sexuală este cel cu care vei procrea cel mai uşor şi lângă care ai  şanse mai mari să rămâi toată viaţa. Fetele îşi încep viaţa sexuală într-o colibă construită de părinţii lor de la o vârstă fragedă . Nang de ex este o tânără de 17 ani , de 2 ani are coliba ei unde experimentează cu diverşi parteneri până la găsirea celui ideal cu care va fi dispusă să rămână toată viaţa.Cocoţată pe treptele de bambus ale colibei ea ne povesteşte :  " uneori baieţii îţi dau întâlnire dacă vor să rămână la tine, dar nu există reguli stabilite referitoare la numărul de băieţi care pot rămâne peste noapte, nici fetele la rândul lor nu sunt judecate în vreun fel , dacă un băiat vine în vizită  şi observă motocicleta altuia în faţa colibei tale , mai zăboveşte o vreme ca să vadă dacă nu cumva celălalt pleacă , de obicei băieţii nu sunt gelosi , exceptând situaţia în care ţi-ai declarat deja dragostea pentru cineva ". Acelaşi lucru l-au făcut şi părinţii lui Nang la o vârstă fragedă  iar această tradiţie este veche de sute de ani. Ea speră că la rândul ei într-o zi îi va construi şi fiicei ei o colibă .
      Oare acesta e viitorul  relaţiilor de durată din întreaga lume sau doar sfârşitul relaţiilor cambodgiene?
      Oare ar putea această comunitate îndepărtată din jungla cambodgiana să deţină secretul relaţiei sexuale perfecte ?

2 comentarii:

Iulia C on 11 aprilie 2011, 14:09 spunea...

=)))) La ei oricum nu sunt aceleasi tentatii ca la noi..de ex noi il avem pe vasile cu audi a8 si pe ion cu dacie..nu conteaza ca ion e mai bun la pat..conteaza ca vasile are audi a8 :D

Ela on 12 aprilie 2011, 07:40 spunea...

Foarte interesant!
Ar fi bine ca si la noi sa reziste relatiile dar nu numai din motive de procreere ci pur si simplu pentru ca oamenii s-ar intelege si s-ar respecta indeajuns de mult.

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting