duminică, 1 mai 2011

În căutarea fondului de ten perfect

Publicat de Iulia la 04:42

În căutarea fondului de ten perfect am găsit câteva sfaturi interesante pe internet care sper să vă ajute şi pe voi.
Eu am un ten foarte , foarte ok :D dar din păcate este uscat .Aşa că râd eu la tinereţe dar probabil voi plânge la batrâneţe dacă nu am grijă de el.Bineînţeles asta nu înseamnă folosirea unui fond de ten însă mi s-a pus pata să îl găsesc pe cel perfect şi aşa voi face.Scuzaţi-mi greşelile dacă sunt pentru că sunt prea obosită.
Sfaturi:
         Tenurile noastre se împart în funcţie de culori în  2 mari categorii principale: calde si reci, warm and cold.  
         Pe fondurile de ten  profesionale găsiţi notat cu W sau C . Pentru că există o infinitate de nuanţe de piele umană, fondurile de ten trec de la cea mai deschisă nuan'a de alb, la cea de Neutru (N).
        Pentru acelea dintre voi care au posibilitatea să achiziţioneze MAC, vă puteţi uita pe spate şi veţi găsi notat aşa NC 35, NW 25, C3 etc. C este un ten galben, W este un ten roz iar N este neutru, foarte rar întâlnit în stare pură, deoarece de obicei intră în combinaţie cu altă culoare.  Foarte multe fonduri de ten din comerţ sunt cu pigment roz. De cele mai multe ori tenul are o culoare diferită faţă de restul corpului din cauza faptului că este mai expus şi mai agresat de factorii de mediu. Multe femei au impresia că sunt roz când de fapt sunt galbene.
        Un truc de depistare a culorii ar fi să privim venele de la încheietura mâinii. Dacă sunt albastre, pielea mai deschisă la culoare de obicei se arde uşor la soare sau se înroşeşte în primă fază înainte de bronzare, atunci este de tipul W-roz. Dacă venele sunt verzi iar pielea se bronzează din prima, atunci sunteţi de tipul C-galben.
        Pentru alegerea fdt culoarea nu trebuie să fie nici mai închisă (pentru că diferenţa va fi evidentă mai ales în zona gâtului), nici mai deschisă. Nuanţa ideală trebuie să fie cu un ton mai deschisă decât culoarea tenului tău.
        Dacă tenul tău este deschis la culoare: caută un fond de ten cu o textură transparentă şi ai grijă ca nuanţa aleasă să nu fie mult prea deschisă pentru tine.
        Dacă ai tenul închis la culoare: optează pentru un fond de ten sub formă de pudră (sau cu pudră încorporată).
       Dacă ai tenul gras când cumperi fdt ai grijă să scrie pe etichetă oil free adică fără ulei .
        Încearcă dacă nu mereu cel puţin vara să îţi alegi un fond de ten cu factor de protecţie indiferent de tipul de ten pe care îl ai
       Tipul fondului de ten se alege în funcţie de rezultatele pe care doreşti să le capeţi: acoperirea imperfecţiunilor, efect natural, efect de iluminare, netezire sau lifting. Dar şi în funcţie de tipul tău de piele: sensibilă, uscată, mixtă sau grasă.

 Fondul de ten lichid:
       Fondul de ten lichid este perfect pentru a crea un look natural. Acesta nu are un grad de acoperire foarte mare, dar te ajută să-ţi uniformizezi culoarea tenului.
       Fondul de ten lichid vine în două variante:
hidratant – ideal pentru o textură satinată, efect strălucitor, indicat pentru toate tipurile de piele 
 Recomandare: Diorskin Nude Natural Glow Hydrating Makeup SPF 10.

 matifiant – ideal pentru mascarea imperfecţiunilor, efect mat, indicat pentru tenul gras şi mixt cu tendinţă de îngrăşare
Recomandare: Estee Lauder Maximum Cover sau o variantă mai ieftină Maybelline Affinitone Mineral


 Fondul de ten compact 
       Are o textură groasă, ideală pentru acoperirea micilor imperfecţiuni, asta în cazul în care nu te deranjează un machiaj mai pronunţat, mai "greu".
       Fondul de ten compact este de doua feluri:
cremă – ideal pentru un look satinat, indicat pentru tenul mixt si uscat
 Recomandare: Shiseido The Makeup Compact
pudră – ideal pentru a crea un machiaj rapid, indicat pentru tenul cu tendinţă de îngrăşare
 Recomandare: Yves Saint Laurent MATT TOUCH COMPACT FOUNDATION

Fondul de ten sub formă de mousse/spray:
      Fondurile de ten sub formă de mousse sau spray au o formulă uşoară, ideală pentru a crea un machiaj light, natural. Conferă pielii o textură fină, sunt absorbite foarte repede de piele şi sunt foarte uşor de aplicat.
Aceste tipuri de fond de ten sunt ideale pentru toate tipurile de piele, chiar şi cea sensibilă, dar nu oferă o acoperire prea bună pentru tenul cu probleme.
Recomandare: Diorskin Airflash Spray 

Fondul de ten stick:
       Fondul de ten sub formă de baton este foarte uşor de folosit (şi transportat în poşetă), aplicarea lui fiind foarte uşoară.
Este ideal pentru pielea normala şi uscată. Nu este indicat pentru tenul gras!
Recomandare: fond de ten stick Bobbi Brown


Fondul de ten nuanţator
        Fondul de ten nuanţator are o formulă uşoară şi discretă care oferă o acoperire destul de slabă. Este ideal pentru persoanele care nu au mari probleme cu tenul şi care nu sunt adeptele machiajelor pronunţate.
Fondul de ten nuanţator este foarte usor de aplicat şi poate fi folosit şi ca o baza hidratantă zilnică. 
Recomandare: Clinique Moisture Sheer Tint


7 comentarii:

Camy on 1 mai 2011, 11:32 spunea...

foarte interesanta partea cu culorile tenului :)

Iulia C on 1 mai 2011, 19:57 spunea...

super post Iulia :D foarte util :P

Stilistele on 1 mai 2011, 22:47 spunea...

foarte utila postarea; si eu am ten uscat, ca atare am nevoie de fonduri de ten mai uleioase, insa ma enerveaza teribil felul in care stralucesc...cel de la Dior- diorskin nude mi-a fost de folos- la el si cel de la estee, care e putin mai gros, se intinde mai greu si trebuie sa ai tenul perfect hidratat inainte de a-l aplica...

Iulia on 1 mai 2011, 23:31 spunea...

Mximum cover mi l-am luat si eu dar nu se potriveste tenului uscat , am observat ca la tenul gras acel fond de ten face minuni mai ales daca ai si imperfectiuni

Ela on 3 mai 2011, 01:51 spunea...

Of ce ma enerveaza stralucirea aceea inestetica a tenului meu!Chiar ma gandeam ca mi-ar trebui ceva potrivit si uite ca am gasit raspunsul!
Multumesc!

Ana Maria P. on 3 mai 2011, 21:01 spunea...

Foarte de ajutor articolul si bine documentat.Te puuuuup!
Felicitari ptr ce faci pe blog!imi place la nebunie.

Alina.make-up on 5 mai 2011, 18:52 spunea...

Iulia asteptam extragereaaaaa !!:D:D

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting