joi, 22 septembrie 2011

Publicat de Iulia la 15:12
O solutie simpla si ingenioasa vine tocmai de acolo de unde ne asteptam mai putin: ghetoruile unui oras Filipinez, unde, un tanar intreprinzator a gasit o solutie pentru a aduce lumina in casele inghesuite si lipsite de orice fel de dotari de la periferia orasului.
Bec din apa alimentat de soare
Solutia filipinezului care pana in august utilase deja 650 de case dintr-o zona saraca din Filipine presupune montarea unei sticle de plastic, pet de Coca Cola spre exemplu, in acoperis dupa ce a fost umpluta cu apa purificata si 50 militri de clor (solutie de inalbire). Amestecul s-a dovedit a fi un bun conductor pentru energia solara, generand energie echivalenta unui bec de 55 W.

Inventia apartine in realitate unor elevi ai Massachusetts Institute of Technology (MIT) si a avut ca scop gasirea unei solutii de tehnologii simple si usor de replicat pentru comunitatile sarace sau in curs de dezvoltare.
Urmariti in materialul video atasat performanta filipinezului si utilitatea acestei solutii aplicate de el in ghetourile zonei in care locuieste.
                                                                                                                        sursa: itplay.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting